Provozovatelé sázkových her ve Vsetíně se budou řídit kodexem chování

VSETÍN - Provozovatelé sázkových her ve Vsetíně podepisují v těchto dnech deklaraci ke kodexu chování. V úterý informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Deklarace začne platit od 1. července.

Město Vsetín vydalo začátkem letošního roku obecně závaznou vyhlášku, v rámci které stanovilo výčet provozoven, kde bude možné sázkové hry, loterie a jiné obdobné hry provozovat. Provozovatelé se navíc budou muset řídit kodexem chování.

Účelem této deklarace je vytvoření omezujících podmínek pro vzestup případů patologického hráčství a na to navazující kriminalitu. Dále jsme se dohodli, že dvakrát do roka se sejdeme s provozovateli a společně vyhodnotíme účinnost této deklarace a případně budeme řešit vzniklé problémy,“ uvedla starostka města Iveta Táborská (ODS).

Deklarace například stanovuje, že provozovatelé odstraní na své náklady dynamické poutače upozorňující na provozované hry, odstraní z vnějších prostorů provozoven všechny reklamy na podávání alkoholických nápojů ke hře zdarma, případně se slevou a nabídky k dalším benefitům.

Provozovatelé také musejí dbát o vnější vzhled provozoven a čistotu v jejich okolí, včetně úklidu sněhu v zimě. Uvnitř všech provozoven musí být podle deklarace umístěn funkční kamerový systém, který bude trvale snímat vnitřní vchod do provozovny a její vnitřní prostor, provozovatelé nebudou moci do heren vpouštět osoby mladší 18 let a v každé herně bude učiněno opatření, že po půlnoci budou návštěvníci vpouštěni individuálně po provedení vizuální kontroly obsluhou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x