Opilý řidič se snažil v Uherském Hradišti ujet policistům

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až roční vězení hrozí muži, který se v úterý nad ránem pokoušel v Uherském Hradišti ujet policistům. Jak řekla Milena Šabatová z uherskohradišťské policie, motorista byl silně opilý.

Policejní hlídka opilého řidiče zaregistrovala v úterý hodinu po půlnoci v ulici 1. máje v Uherském Hradišti. Řidič s autem odbočoval do ulice Družstevní, nevybral zatáčku a najel na obrubník.

Policisté se ho snažili zastavit modrým blikajícím světlem a nápisem Stop, ovšem marně.

Na to řidič vůbec nereagoval, a ujížděl dál. Asi po padesáti metrech zaparkoval u domu a vypnul motor. Když policisté přistoupili k autu, byl muž uvnitř sám. Začal se vymlouvat, že pouze převážel auto od stadionu. Po kontrole dokladů mu dali policisté dýchnout. Výsledek byl 2,67 promile alkoholu,“ konstatovala Šabatová s tím, že muž se přiznal, že před jízdou vypil nějaká piva a pár panáků slivovice.

Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a odvezli ho na odběr krve. „Muž se při odběru krve rozčiloval a slovně urážel nejen policisty, ale i zdravotní personál. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let,“ dodala Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x