Ve Zlíně se utkala desítka policistů v soutěži řízení silničního provozu

ZLÍN - Celkem 10 vybraných dopravních policistů z celého Zlínského kraje se ve středu zúčastnilo krajského kola soutěže v řízení silničního provozu. V celostátním kole budou nakonec kraj reprezentovat policisté ze Zlína, uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Dopravní policisté řídili provoz na křižovatce s ulicí Díly VI u prodejny Lidl. Policisté museli prokázat nejen své praktické dovednosti v řízení provozu a základní kontroly vozidla, ale také teoretické znalosti. Všichni soutěžící policisté tak ještě absolvovali dva testy, a to z pravidel silničního provozu a z odborných znalostí předpisů a interních aktů.

Souboj dopravních policistů hodnotila sedmičlenná komise.

Vítězství a postup do republikového kola, které se uskuteční v Ostravě, si vysloužil Robert Jonák z Oddělení silničního dohledu Odboru služby dopravní policie Zlínského kraje. Spolu s ním se na ostravské křižovatky vydá i druhý policista v pořadí, kterým se stal Juraj Pipiš ze zlínského Dopravního inspektorátu. Třetí místo obsadil dopravní policista z Kroměříže Luděk Švec. Mezi družstvy se nejvíce dařilo týmu Oddělení silničního dohledu ve složení Robet Jonák a Miroslav Blabla,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x