Rožnovské sídliště Záhumení čeká revitalizace zeleně

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Ještě v letošním roce by rožnovská radnice měla zahájit práce na revitalizaci zeleně na sídlišti Záhumení, jedná se o lokalitu v památkové zóně. Oznámil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Záhumení čeká revitalizace zeleně, obyvatelé Rožnova přitom připojili k úpravám své připomínky.

Poslední zásadní úprava zeleně v této lokalitě byla provedena před více než deseti lety. „Jedná se o lokalitu v památkové zóně, proto připravujeme projekt přibližně desetileté úpravy zeleně s tím, že se k plánům radnice vyjádří památkáři a také správa CHKO Beskydy. Především Odbor památkové péče z Kroměříže nechtěl projednávat jednotlivé práce na zeleni na Záhumení, ale chtěl víceletou koncepci těchto prací. Jakmile získáme souhlasná stanoviska obou orgánů, můžeme začít s konkrétními pracemi a samozřejmě při dílčích úpravách využít některý z vhodných dotačních titulů,“ uvedl Pavel Solanský z odboru právy majetku rožnovského městského úřadu.

Projekt revitalizace zeleně by měl být hotov a projednán přibližně do poloviny července letošního roku. „Pokud nenastanou žádné problémy, tak bychom s některými pracemi mohli začít ještě v letošním roce. Jedná se především o skácení tří poškozených stromů v těsné blízkosti domů,“ dodal Solanský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x