Zloděj ujel přímo z prodejny na Slovácku na nezaplaceném kole

STARÉ MĚSTO - Po neznámém zloději, který ve Starém Městě u Uherského Hradiště odjel z cyklistické prodejny na nezaplaceném kole, pátrají uherskohradišťští policisté. Ve čtvrtek oznámila Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Událost se stala ve středu odpoledne v prodejně ve staroměstské ulici Huštěnovská. Přibližně po půl čtvrté vešel do prodejny muž s cyklistickou přilbou na hlavě a brýlemi na očích. Začal se prodejce vyptávat na celoodpružené horské kolo bíločerné barvy. Pak prodejce požádal, zda si může kolo vyzkoušet, že zajede za známými do prodejny naproti.

V prodejně bylo v té době několik dalších zákazníků, proto se jim prodejce věnoval a snažil se koutkem oka sledovat muže na vypůjčeném kole. Muž se skutečně projel k protější prodejně a zpět. Poté poodjel do postranní uličky, kde se svou zkušební jízdou pokračoval. Protože se muž s kolem nevracel, šel se prodejce podívat ven. Cyklista byl už ale pryč i s půjčeným třicetitisícovým kolem,“ podotkla Šabatová.

Neznámý cyklista je štíhlé postavy s výškou asi 175 centimetrů, ve věku 20 až 30let. Na hlavě měl světlou cyklistickou přilbu a cyklistické boty hnědé barvy. „Zloděj je nyní podezřelý z trestného činu krádež, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ doplnila Šabatová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x