Těžce zraněný cyklista, který se ve Vsetíně srazil s autem, v nemocnici zemřel

VSETÍN - Šedesátiletý cyklista, který se v pondělí srazil ve Vsetíně s osobním autem značky Citroen, podlehl v nemocnici těžkým poraněním. V úterý informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Nehoda se stala v pondělí deset minut před polednem v ulici Generála Klapálka ve Vsetíně. Mladá osmnáctiletá řidička jela s osobním vozidlem od fotbalového stadionu a hodlala pokračovat rovně do místní části Ohrada. Při projíždění křižovatkou nedala přednost v jízdě cyklistovi, který jel po hlavní silnici ve směru od silnice I/57 od obce Ústí a chtěl pokračovat do centra města.

Šedesátiletý cyklista z Hovězí nedokázal na auto v křižovatce nijak zareagovat a narazil do pravé zadní části auta. Po střetu upadl na silnici a utrpěl těžké zranění, se kterým byl převezen do vsetínské nemocnice, kde posléze zemřel. Míru zavinění účastníků dopravní nehody stále vyšetřujeme. Dechová zkouška u mladé řidičky byla negativní. Zda byl pod vlivem alkoholu cyklista, budeme vědět až z výsledků rozboru krve,“ podotkla Javorková.

Podle řidičky se bezprostředně po střetu seběhlo ke zraněnému cyklistovi několik lidí, mohli to být řidiči z projíždějících vozidel nebo lidé, kteří šli kolem. „Žádáme všechny svědky, aby se nám ozvali na linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu,“ dodala Javorková s tím, že se jedná o letošní čtvrtou smrtelnou dopravní nehodu na Vsetínsku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x