Mezi Vizovicemi a Otrokovicemi nepojedou týden vlaky

ZLÍN - Železniční doprava na trati 331 Otrokovice - Vizovice se od úterka na jeden týden zcela zastaví. Jak informoval vedoucí provozního úseku Koordinátor veřejné dopravy František Brachtl, pro cestující bude zajištěna náhradní autobusová doprava.

Nepřetržitá výluka začne v úterý 3. července v 7.15 a potrvá do úterý 10. července do 18.10.

Výluka souvisí s výstavbou přejezdu v rámci modernizace silnice I/49 Malenovice – Otrokovice. Zároveň budou provedeny další opravné práce na trati.

Pro cestující bude po celou dobu výluky zajištěna náhradní autobusová doprava, která se bude řídit speciálním výlukovým jízdním řádem. „Výlukový jízdní řád a místa zastavení autobusů náhradní dopravy v jednotlivých obcích jsou k dispozici na stránkách Koordinátora veřejné dopravy www.koved.cz,“ doplnil Brachtl.

Lidé musejí počítat s tím, že zejména ve špičkách bude doba jízdy po silnici delší, než po železnici. Autobusy budou proto odjíždět z Vizovic i Zlína směr Otrokovice dříve oproti běžnému jízdnímu řádu a v opačném směru budou naopak přijíždět později. Ve směru do Vizovic zastaví autobusy pro výstup i ve Vizovicích na náměstí.

Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje žádá veřejnost, aby tato opatření přijala s pochopením, neboť souvisejí s pokračováním stavby silnice I/49, která po dokončení přinese výrazné zlepšení možnosti cestování mezi Zlínem a Otrokovicemi,“ uzavřel Brachtl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x