Žena ze Slovácka zaplatila za exotickou dovolenou přes 100 tisíc, naletěla ale podvodníkovi

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Internetovým podvodem se v těchto dnech zabývají policisté z Uherského Hradiště. Žena (31) z Uherského Hradiště zaplatila podvodníkovi za exotickou dovolenou přes 100 tisíc korun, v úterý sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Žena objevila v polovině června nabídku na internetu, která slibovala třítýdenní dovolenou pro dva na Mauriciusi s poloviční slevou za 118 860 korun. Pod inzerátem byl uveden telefonický i emailový kontakt. „Telefon nikdo nezvedal, tak zájemkyně napsala emailem žádost o více informací. Podrobné informace jí emailem dorazily, a tak se opět prostřednictvím elektronické pošty domluvila na ceně a způsobu úhrady. Obratem jí emailem přišla smlouva s hlavičkou společnosti, podpisem a s bankovním spojením. Žena sumu zaslala, nakonec ale nikam neodletěla,“ podotkl Mergental.

Letenky a poukaz měly dorazit do pěti dnů, což se nestalo. „Žena kontaktovala ještě jednou emailem člověka, kterému poslala peníze. Ten ji ujistil, že byl jen zaneprázdněný a vše napraví. Protože nic nepřicházelo, žena zavolala letecké společnosti, jestli jsou její dvě letenky rezervovány. Na její jméno však nic rezervováno nebylo,“ konstatoval Mergental.

Žena proto zavolala do společnosti uvedené na hlavičce smlouvy. „Tam jí překvapení pracovníci řekli, že nikdo takový u nich nepracuje a navíc se zabývají pronájmem aut a rozhodně nejsou cestovní kanceláří. Žena proto podala trestní oznámení. Člověk, kterému poslala své úspory, začal být nekontaktní,“ doplnil Mergental.

Podle policistů bylo velkou chybou, že podvedená se s mužeme osobně nesetkala, ani s ním nemluvila po telefonu, a přesto mu poslala peníze. „Po podvodníkovi pátráme, stejně tak po nepoctivě získaných penězích. Pachateli hrozí až pětileté vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x