Při práci s fosforem se ve firmě v Bojkovicích těžce popálila žena

BOJKOVICE - Těžkým pracovním úrazem se od středečního rána zabývají uherskohradišťští policisté. Ve firmě v Bojkovicích se při práci s fosforem těžce popálila čtyřicetiletá žena, řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Neštěstí se stalo kolem půl osmé ve firmě Zeveta Bojkovice. „Podle prvotních informací žena míchala nějakou směs s fosforem, ta začala hořet a těžce ji popálila,“ konstatoval Mergental s tím, že pro ženu musel přiletět vrtulník.

Žena utrpěla popáleniny v obličeji a na hrudníku a s podezřením na popáleniny i dýchacích cest ji vrtulník transportoval v kritickém stavu na specializované pracoviště do Brna,“ upřesnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Na místě zasahovali i hasiči. Podle Víta Rušara z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje ale ve firmě žádný požár nevypukl. „Po našem příjezdu nebylo co hasit. Vyjeli jsme na žádost záchranky a pomáhali jsme s pacientkou,“ doplnil Rušar.

Společnost vznikla v roce 1936 pod jménem Kyšer a spol a předmětem podnikání byla chemická, zbrojní a pyrotechnická výroba. Po válce byl podnik začleněn do Zbrojovky Brno a převažovala hlavně pyrotechnická výroba pro Ministerstvo obrany. Od roku 2000 se firma začala zaměřovat na speciální výrobu a ekologickou delaboraci munice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x