Policisté zadrželi ve Zlíně dvojici mužů, která se měla vloupat do čtyř aut

ZLÍN - V policejní síti skončili ve středu nad ránem dva zloději ze Zlína (21 a 22), kteří se ve zlínské ulici Křiby vloupali do čtyř aut. Uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Zloděje se podařilo dopadnout díky všímavosti muže, který viděl, jak se dva muži ochomýtají kolem aut před domem a přivolal policii.

Po našem příjezdu už na místě nikdo nebyl, ale po chvíli hlídka spatřila u základní školy muže, kteří odpovídali popisu svědka. Snažili se ještě uniknout, ale neúspěšně. Tvrdili, že nikde nekradli a že u sebe ani nemají žádný lup. Policisté ale našli ve křoví batoh, ve kterém bylo autorádio z jednoho vykradeného automobilu. Pod tíhou důkazů nakonec mladíci přiznali čtyřnásobné vloupání do vozidel,“ podotkl Jaroš.

Oba zloději skončili v policejní cele. „Přestože škoda nebyla vysoká, hrozí pachatelům trest odnětí svobody, a to až na dvě léta v případě jednadvacetiletého muže a až na tři léta v případě staršího z dvojice. Delší trest u staršího pachatele je výsledkem jeho nepoučitelnosti. Byl již totiž za krádež v posledních třech letech pravomocně odsouzen,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x