Zlínské Zemanovce povede do voleb lékař Lubomír Nečas

ZLÍN - Strana Práv Občanů Zemanovci představila ve středu na tiskové konferenci svou kandidátní listinu i svůj volební program. Jak řekl předseda strany a zároveň dvojka na kandidátce Vratislav Mynář, stranu do krajských voleb povede známý lékař Lubomír Nečas.

Chceme voličům ukázat, že nejsme zakonzervovanou stranou, která cpe na volitelná místa jen své zasloužené členy nehledě na jejich odbornost. Naopak jsme otevření každé osobnosti, která může a chce pro Zlínský kraj něco dobrého udělat,“ uvedl Mynář.

Podle Lubomíra Nečase potřebuje Zlínský kraj změnu. „Je na čase, aby Zlínskému kraji vládli skuteční odborníci a osobnosti, které politiku berou jako službu občanům. Lidé, kteří již něčeho dosáhli a chtějí společnosti něco vrátit. Takové na kandidátce máme,“ konstatoval Nečas.

Tiskové konference se zúčastnil také tvůrce legendárního JZD Slušovice František Čuba a Miloš Zeman. Čuba hovořil mimo jiné o možnostech, které skýtá Strategická průmyslová zóna v Holešově. „V zóně by se daly postavit skleníky. Zlínský kraj by se tak mohl stát soběstačným v pěstování zeleniny. Možností je ale podstatně více,“ sdělil Čuba.

Miloš Zeman se chystá postupně objet všechny kraje. Ve Zlínském kraji se zdrží i ve čtvrtek. „Chystám se navštívit Dny lidí dobré vůle na Velehradě a přijal jsem také pozvání na otevření vojenského muzea ve Slopném,“ doplnil Zeman. Na tiskové konferenci se vyjádřil i ke své prezidentské kandidatuře. „Kandidovat jsem se rozhodl proto, že jsem získal potřebných 50 tisíc podpisů. Volební kampaň chci hradit z drobných, takzvaných obamovských zdrojů,“ dodal Zeman.

Volební program Zemanovců se podle Mynáře zaměřuje na nejpalčivější problémy Zlínského kraje. „Od korupce počínaje, přes regionální investice, které řeší nezaměstnanost, až po starost o naše spoluobčany důchodového i studentského věku. Současný stav, kdy jde každému jen o vlastní obohacení, změníme jen zevnitř. A jen s lidmi, kteří o dané oblasti něco vědí, a nikdo je na vařené nudli neutáhne. Lidem kolem nás už zkrátka nesmí být hůř,“ uzavřel Mynář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x