Ve Velehradě začnou Dny lidí dobré vůle

ZLÍN - Ve Velehradě na Uherskohradišťsku začnou ve středu tradiční Dny lidí dobré vůle, tentokrát se budou konat v rámci cyrilometodějského jubilejního roku. Sdělila mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Dny lidí dobré vůle se uskuteční v době od 3. do 5. července. Velehradské Dny lidí dobré vůle jsou u nás největšími oslavami svátku slovanských věrozvěstů, svatého Cyrila a Metoděje, který připadá na čtvrtek 5. července.

Letošní Dny lidí dobré vůle nabídnou pestrý program aktivit pro celé rodiny, jako jsou například nejrůznější hry, turnaje, ruční přepisování Bible, výstava dětské výtvarné soutěže Cestou dvou bratří, vernisáž Milovat dobro a odporovat zlu věnovaná kardinálu Beranovi a tradiční Koncert lidí dobré vůle.

Novinkou letošního 13. ročníku bude podle Josefa Kořenka, tajemníka projektu Dny lidí dobré vůle, Škola lásky, tedy kurz pro laiky, vedený zkušenými psychology, který má napomoci vytvářet zdravou atmosféru v rodinách a předcházet zbytečným konfliktům a nedorozuměním.

Vyvrcholením velehradských slavností bude ve čtvrtek 5. července dopoledne národní pouť se slavnostní bohoslužbou, kterou bude celebrovat arcibiskup pražský, kardinál Dominik Duka.

Obec Velehrad se podílí zejména na organizaci dopravy poutníků. Ta bude zajištěna kyvadlovou přepravou od parkoviště na obchvatu Starého Města. Na Velehrad se dostanou pouze automobily se zvláštním povolením. Věřím, že cyklisté a turisté v maximální míře využijí cyklostezek, které na Velehrad vedou,“ dodal starosta Velehradu Stanislav Gregůrek (ODS). 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x