Zlínskou MHD čeká výluka, cestující bude přepravovat dodávka

ZLÍN - Uzavírka přejezdu na silnici do zlínské části Louky způsobí od soboty do úterý 10. července výluku MHD, a to na lince číslo 3. Za dopravní společnost Zlín-Otrokovice řekl Vojtěch Cekota.

Trolejbusová linka 3 bude po dobu uzavírky ukončena již na zastávce Louky-křižovatka. „V pracovních dnech zajistíme přepravu cestujících dále do Louk od přejezdu menším dodávkovým automobilem,“ řekl Cekota.

Pro běžný silniční provoz bude do Louk vedena objízdná trasa přes Zlín-Malenovice a Tečovice. Pro linku MHD je však tato trasa neúměrně dlouhá. Lidé by došli z vnitřních Louk na zastávku Louky-křižovatka dříve pěšky, než by se tam dostal autobus po objízdné trase. Šířkové parametry vozovek neumožňují pro trolejbus ani použití silnice přes Zlín-Prštné. Proto bude Dopravní společnost Zlín-Otrokovice končit linku 3 již na zastávce Louky-křižovatka. Trolejbus bez cestujících na dieselový pohon projede ulicemi Šternberská, Pod Šternberkem a Hřbitovní a po lince 3 bude v pravidelných jízdních dobách pokračovat opět od zastávky Louky-Růžová po své trase až na konečnou Lesní čtvrť.

Po dobu této úpravy bude krácená linka označována jako 3X.

Abychom maximálně vyšli vstříc zejména starším cestujícím, nasadíme na zbývající část linky 3 v Loukách v pracovních dnech menší dodávkový automobil. Ten odveze cestující od uzavřeného přejezdu po trase linky 3 do vnitřní části Louk. Po stejné trase bude vozit cestující i zpátky od konečné Louky-točna k přejezdu. Bude zastavovat na běžných zastávkách,“ uvedl vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek. Dodávkový automobil však nebude moci přepravovat dětské kočárky ani invalidní vozíky.

V nepracovních dnech bude vzhledem k malému počtu cestujících doprava na lince 3X končit na zastávce Louky-křižovatka a zbývající úsek do Louk nebude obsluhován.

Cestujícím se za komplikace v dopravě do Louk omlouváme. Dopravní společnost Zlín-Otrokovice se snaží přizpůsobit situaci způsobené uzavřením komunikace. Věříme, že rekonstruovaný železniční přejezd nám umožní hned od středy 11. července vedení linky 3 do Zlína-Louk v plném rozsahu obnovit,“ dodal Pavel Nosálek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x