Zloděj ukradl z domku na Buchlovicku slivovici, pes ho objevil v krmelci

OSVĚTIMANY - V krmelci se ukrývfal zloděj, který v lokalitě Zadních Osvětimanských pasek ukradl ze zahradního domku půllitr slivovice. Jak uvedl v pondělí policejní mluvčí Aleš Mergental, policejní psovod lapku vystopoval.

Podezřelého muže si všimla pozorná žena a přivolala policisty. Buchlovičtí policisté spolu s psovodem vyjeli na místo a začali po zloději pátrat.

Policejní pes Geros se vydal polní cestou, asfaltovou silnicí, lesem, lesní cestou, pasekou a pak asi kilometr a půl lesními cestičkami a pěšinami. „Pak Geros odbočil z lesní cesty a dovedl psovoda ke krmelci. V něm seděl muž, který si už chystal lože na noc. Nocležník odpovídal popisu a policistovi se k vloupání na místě doznal. Pes Geros dokázal držet stopu 2,5 kilometru,“ konstatoval Mergental.

Psovod muže zadržel a odvedl jej zpět na místo činu, odkud jej buchlovičtí policisté převezli na oddělení. Ukázalo se, že jde o dvaapadesátiletého muže ze Strání, který má z minulosti na svědomí již několik vloupání do rekreačních objektů. Za spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody mu nyní hrozí až tři roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x