V Bratřejově shořela stodola

BRATŘEJOV - Celodřevěná stodola, ve které bylo uložené dřevo, seno, stavební materiál a nářadí, shořela v pondělí v podvečerních hodinách v obci Bratřejov. Řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Na místě zasahovali hasiči ze Zlína, z obcí Bratřejov, Vizovice a Valašská Polanka. „Po našem příjezdu bylo stavení o rozměrech asi 15 krát osm metrů, na který navazoval přístavek se zaparkovaným traktorem, zcela v plamenech. Jednotky okamžitě zahájily hasební zásah, díky kterému se podařilo zastavit šíření požáru a uchránit přístavek včetně zemědělského stroje. Zachránit samotnou stodolu včetně se už ale nepodařilo,“ konstatoval Netopil.

Událost silně zasáhla majitelku objektu, které hasiči museli poskytnout bezprostřední posttraumatickou pomoc.

Podle vyšetřovatele nevznikl požár úmyslným či nedbalostním jednáním. „Na stodole se opravovala střecha a v posledních dnech byla pouze provizorně zaplachtována. Vlivem počasí zatékala voda dovnitř, a to i do rozvodů elektroinstalace, které byly pod napětím elektrického proudu. To mohlo přímo souviset se vznikem požáru,“ dodal Netopil s tím, že podle majitelů vznikla požárem škoda za předběžně 20 tisíc korun.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14415′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚431‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14415‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x