Policie odhalila na Kroměřížsku největší pěstírnu konopí ve Zlínském kraji

ZLÍN - Historicky největší pěstírnu marihuany ve Zlínském kraji odhalili policisté u Jankovic na Kroměřížsku. Zajistili jsme 1618 rostlin konopí a na dalším místě 20 kilogramů sušené marihuany v celkové prodejní hodnotě okolo 12 milionů korun, sdělila v úterý zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Policie zatkla tři cizince ve věku 40, 39 a 40 let, kteří pěstírnu organizovali. „O rostliny se jim staral třicetiletý muž, který byl uzamčený v objektu s marihuanou. Měl tam postel, koupelnu a zásoby jídla na několik týdnů,“ uvedla Macalíková s tm, že policisté vtrhli do pěstírny na konci června. O případu však informovali až nyní.

U tří zatčených organizátorů obchodu policie objevila dalších 20 kilogramů sušené marihuany, která byla v pytlích připravená k expedici. „Vzhledem k ceně 250 až 300 korun za gram odhadujeme, že si skupina mohla vydělat až 12 milionů korun,“ řekla mluvčí.

Policie gang sledovala už od března. „Pěstírna byla na velmi vysoké úrovni. Kromě propracovaného systému zavlažování, zahřívání a osvětlování pachatelé také instalovali intenzivní odsávání, aby v okolí nebyl nápadný silný zápach konopí. Měsíčně platili za účet od elektřiny 120 tisíc korun,“ uvedla Macalíková.

Dodala, že marihuana je v trestním zákoníku stále na seznamu zakázaných psychotropních látek. „Za vypěstování značného množství hrozí mužům až desetileté vězení. Soud akceptoval návrh na vzetí do vazby z důvodu možné skrývání nebo pokračování v trestné činnosti,“ dodala Macalíková, podle které policie zasáhla v pěstírně v den, který je vyhlášený Mezinárodním dnem boje proti drogám.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x