Uherskohradišťští policisté dořešili případ agresivního fanouška, který škrtil rozhodčího

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví muži (29) z Polešovic, který v dubnu škrtil při fotbalovém zápase rozhodčího. V úterý uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Fotbalový zápas se konal 22. dubna na fotbalovém hřišti v TJ Mařatice v Uherském Hradišti. Místní fotbalisté vyhráli nad hostujícím týmem z Polešovic.

Rozhodčí rozdal v zápase několik žlutých karet a pak i jednu červenou za nesportovní chování. Po prohraném zápase se totiž hostující hráči nahrnuli k rozhodčímu. Jeden z nich ho napadl hanlivými výrazy a rozhodčí mu udělil červenou kartu. Situace se tak vyhrotila a hráči dotlačili rozhodčího do rohu hřiště. Tam stál rozhořčený fanda hostů. V situaci, kdy měl rozhodčího na dosah, natáhl se po něm přes zábradlí a chytil jej za dres. Přitáhl ho silně k sobě, až ho o zábradlí přehnul.

Asi čtvrt minuty jej takto silně držel, přičemž rozhodčí se začal dusit. Na pomoc přiběhli pořadatelé, kteří agresivního fanouška od hlavního rozhodčího odtrhli. Mladý rozhodčí naštěstí vyvázl bez většího zranění, jen s odřeninou po škrcení, které rozdýchal. Přiopilý fanoušek mu při napadení roztrhl dres a způsobil tak škodu přes tisíc korun. Přímo na místo tehdy policii nikdo nevolal. O události jsme se dověděli až s několikadenním zpožděním,“ podotkl Mergental.

Nyní policisté muži sdělili obvinění a za výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x