NEZAMĚSTNANOST: Ve Zlínském kraji klesla nezaměstnanost na 8,55 procenta

ZLÍN - Ve Zlínském kraji se v červnu snížila míra nezaměstnanosti z hodnoty 8,75 na 8,55. Sdělila Miriam Majdyšová, mluvčí krajské pobočky Úřadu práce ČR ve Zlíně.

Červnový pokles nezaměstnanosti ve Zlínském kraji snížil celkový počet uchazečů o zaměstnání o 662 lidí, což představuje pokles o 2,41 procenta. Zlínský kraj nadále vykazuje míru nezaměstnanosti vyšší, než je celorepubliková míra nezaměstnanosti – 8,1.

Ke konci června bylo ve Zlínském kraji evidováno celkem 26 806 uchazečů o zaměstnání. V průběhu měsíce června se v kraji nově zaevidovalo 1 608 uchazečů o zaměstnání a vyřazeno bylo 2 270. Ve srovnání s předcházejícím měsícem květnem se o čtvrtinu snížil počet nově evidovaných uchazečů o zaměstnání a o 30 procent poklesl také počet uchazečů z evidence vyřazených.

Pokles nezaměstnanosti byl zaznamenán ve všech okresech Zlínského kraje. Nejvíce to bylo v okrese Zlín – o 2,59 procenta. Pokles nezaměstnanosti v dalších okresech byl obdobný, Uherské Hradiště 2,36, Vsetín a Kroměříž shodně 2,32 procenta. Okresem s nejnižší mírou nezaměstnanosti je Zlín – míra nezaměstnanosti je zde 7,48. Okresem s nejvyšší nezaměstnanosti v rámci kraje je okres Kroměříž – míra nezaměstnanosti je zde 9,65 procenta,“ upřesnila Majdyšová.

Na konci měsíce června evidovala krajská pobočka ve Zlíně celkem 1 672 volných pracovních míst. Je to o 112 volných pracovních míst méně než na konci května. Na jedno volné pracovní místo tak na konci měsíce června připadá 16 uchazečů o zaměstnání. Nejčastěji nabízená volná pracovní místa jsou v profesích seřizovači a obsluha obráběcích strojů (94 míst), řidiči nákladních automobilů a tahačů (74 míst), svářeči (89 míst) a obchodní zástupci (68 míst).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x