Ve Vizovicích startuje Masters Of Rock

VIZOVICE - Ve Vizovicích začíná od čtvrtka 10. ročník rockového festivalu Masters Of Rock. Areál vizovické likérky se fanouškům otevře v pravé poledne, první kapela pak vystoupí o dvě hodiny později, informovala Martina Benešová z pořádající agentury.

Do Vizovic letos míří hudební fanoušci ze 34 zemí světa, nejdelší cestu podnikají fanoušci z Brazílie, USA, Kanady či Singapuru. Na dvou pódiích se pak v průběhu čtyř dnů představí na 70 kapel z 13 zemí světa.

Během čtvrtka se divákům na dvou pódiích představí celkem 15 kapel. „S dosud největší pódiovou show přijede ve čtvrtek také klenot holandského symfonic-metalu Within Temptation, jejich vystoupení je v programu ve 22.50 hodin,“ poznamenala Benešová. Poprvé na festivalu v České Republice zahrají legendární Irové Thun Lizzy, jejich koncert se uskuteční ve čtvrtek ve 20.50 hodin.

Headlinerem letošního ročníku je celosvětově nejúspěšnější metalová kapela posledních 10 let – Nightwish z Finska. Na pódium festivalu Masters Of Rock se vracejí po třech letech a vystoupí v sobotu ve 22.50 hodin.

V rámci jubilejního ročníku se v rámci festivalu uskuteční vůbec poprvé i sčítání metalistů, a to ve stánku časopisu Spark ve spodní části areálu. Potrvá od čtvrtka do neděle od 11 do 19 hodin. Jeden z účastníků sčítání bude nakonec vylosován a odnese si hlavní cenu v podobě 10 tisíc korun.

Kvůli festivalu musejí lidé počítat také s komplikacemi v dopravě. „Parkování podél silnice I/49 je i letos zakázáno. Parkování bude možné podél jedné strany staré zádveřické cesty, vedoucí od Zádveřic až do Vizovic či směrem na Těchlovský kopec a do Slušovic. Dopravu bude řídit policie. Uzavírka bude platit také pro vizovické ulice Štěpská a Říční a pro příjezdovou cestu k hlavní bráně likérky až po železniční přejezd u firmy Sykora. Vjíždět autem do festivalového campu a na louky okolo bude zakázáno,“ dodala Benešová.