Registr vozidel ve Zlíně funguje, stále však vykazuje chyby

ZLÍN - Nový centrální registr vozidel ve Zlíně funguje, avšak stále má chyby. Každým dnem je ale patrné postupné zlepšování, řekl v pátek vedoucí odboru občansko-správních agend zlínského magistrátu Antonín Šrajer.

Obecně lze konstatovat, že většinu základních operací v registru již lze provést. Například změnu vlastníka vozidla nebo registraci nového vozidla,“ uvedl Šrajer.

Potíže ale přetrvávají u úkonů, které jsou do centrálního registru zadávané v souvislosti s právnickými osobami. „V těchto případech systém často nezná vůbec sídlo firmy nebo jej zamění za jinou adresu,“ vysvětlil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák s tím, že u některých fyzických osob zase nelze provést ztotožnění s registrem obyvatel.

Další problémy jsou při zprovozňování dočasně vyřazených vozidel v takzvaném statutu depozit, kdy se v některých případech nedaří provádět příslušné změny. Potíže jsou také při změnách u vozidel, u kterých dlouhou dobu nenastala žádná operace v registru. Stále totiž v registru chybí některá data z jejich s historie a úředníci je v těchto případech musí do systému znovu ručně zadávat z velkého technického průkazu,“ vysvětlil Šrajer.

Ministerstvo dopravy spustilo nový centrální registr 9. července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x