Zlínský kraj podeváté ocení dobrovolníky pracující s mládeží

ZLÍN - I v letošním roce Zlínský kraj vyhodnotí a ocení dlouhodobou a kvalitní činnost dobrovolných pracovníků v oblasti volnočasových aktivit dětí a mládeže. Informovala mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Na ocenění může být nominován každý pedagogický či nepedagogický pracovník, který se ve svém volném čase dobrovolnicky věnuje přímé práci s dětmi a mládeží ze Zlínského kraje. Podmínkou nominace je práce s dětmi a mládeží v délce minimálně sedm let.

Aktivní využití volného času dětí a mládeže pod vedením kvalifikovaných vedoucích patří mezi priority kraje v oblasti primární prevence negativních společenských jevů. Oblast volného času představuje významný potenciál pro neformální výchovu a vzdělávání mladé generace. Práce s dětmi a mládeží realizovaná dobrovolnými pracovníky ve volném čase je proto společensky velmi důležitá a hodna vyhodnocení a uznání,“ poznamenala Dvorníková.

Krajský úřad Zlínského kraje přijímá nominace do 27. srpna do 16 hodin. K nominačnímu formuláři je nutné dodat maximálně tři fotografie zachycující navrhovaného při práci s dětmi a mládeží. Po ukončení příjmu nominací vše vyhodnotí sedmičlenná výběrová komise.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x