Výtěžek z festivalu Luhačovický švihák pomůže nemocné dívce

LUHAČOVICE - Občanské sdružení Korunka Luhačovice se rozhodla věnovat výtěžek z festivalu humoru a zábavy Luhačovický švihák nemocné dívce po operaci atrezie jícnu. Informovala ředitelka sdružení Veronika Záhorská.

Festival organizoval herec a komik Josef Alois Náhlovský. Během akce se podařilo vybrat 15 tisíc korun. Dalších 10 tisíc korun přidal hokejista Jaroslav Svoboda a pět tisíc korun daroval starosta Luhačovic. „Nemocná dívka není schopna bez cizí pomoci přijímat běžnou potravu a je odkázána na podávání výživy pomocí speciálního přístroje. Naše sdružení jí proto zakoupí potřebný přístroj, aby se mohla díky němu navrátit do všedního života a navštěvovat mimo jiné i školu,“ upřesnila Záhorská.

Festival humoru a zábavy v Luhačovicích není jediný, díky němuž se potřebné děti dočkají pomoci. Do charitativní činnosti Korunky Luhačovice se totiž zapojili i ochotníci z Březnice u Zlína. Místní ochotnický spolek A.I.D.S. (Amatérská Improvizační Divadelní Skupina) odehraje v pátek 20. července v místní sokolovně inscenaci Ostrov pokladů. Začátek divadelního představení je v 19 hodin.

Výtěžek dobrovolného vstupného věnují organizátoři rovněž občanskému sdružení Korunka Luhačovice.

Mediálním partnerem akce je server Luhacovice.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x