Policisté ve Zlíně zachránili život cyklistovi, který havaroval a krvácel z krční tepny

ZLÍN - Policisté pohotovostního a eskortního oddělení zlínského krajského ředitelství zachránili život dvaačtyřicetiletého muže ze Zlína, který se vážně zranil při pádu z kola. V pondělí řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Operační důstojníci dostali oznámení o zraněném cyklistovi v sobotu před devátou hodinou večer. Muž měl ležet na zastávce Pod Babou, směrem na Jižní Svahy. Když tam hlídka přijela, nikoho nenašla. „O kousek dál však seděl na lavičce muž, který silně krvácel. Krev z pravé strany jeho krku vystřikovala v rytmu pulsu, muž upadal do bezvědomí. Policisté mu okamžitě začali pomáhat. Na rány na krku i paži mu přiložili tlakový obvaz a uložili ho do protišokové polohy,“ sdělila Macalíková.

Muž začal pomalu nabývat vědomí. „Dokonce našel tolik sil, že si vymyslel legendu, jak vedl kolo a upadl. Zatímco o cyklistu pečovali přivolaní záchranáři, policisté šli po stopách krve. Ty končily u nabouraného osobního auta. Pod tíhou důkazů nakonec cyklista, který nadýchal 2,6 promile, přiznal, že do osobního vozu narazil a upadl na něj,“ doplnila mluvčí.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14023′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚438‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14023‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x