Doručovatelka z Uherskobrodska zpronevěřila lidem peníze

UHERSKÝ BROD - Až dva roky vězení hrozí osmatřicetileté poštovní doručovatelce z Uherskobrodska, která v osmi případech zpronevěřila lidem složenky za více než 21 tisíc korun. V úterý řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Žena začala peníze zpronevěřovat na podzim roku 2010 a zaměřovala se na seniory a špatně pohyblivé lidi.

Téměř osmdesátileté ženě zatajila, že jí přišla složenka na 1570 korun. Podepsala ji za ni a peníze si nechala. Prošlo jí to a stejným způsobem vybrala další poukázku na 3254 korun. „Jiné stařence se rozhodla dát alespoň něco, tak vypsala kompletně novou poukázku, na kterou uvedla zhruba polovinu skutečné částky. Tu adresátce předala s vysvětlením, že se jedná o zálohu, která bude později doplacena. Po záloze už ale stařenka nic nedostala. Doručovatelka se také nebála falšovat podpisy adresátů a snažila se tím zakrýt zpronevěru,“ popsal jednání doručovatelky Mergental.

Jednoho dne se ale na poštu obrátila stará žena s reklamací, že nedostala ani poukázku, ani peníze, které jí společnost prokazatelně odeslala. Zaměstnanci pošty začali reklamaci prověřovat a krátce na to se obrátili na policisty s trestním oznámením. Podezřelému jednání uvedené doručovatelky se začali věnovat uherskohradišťští kriminalisté, kteří zjistili, že nepoctivá žena zpronevěřila v osmi případech celkem něco přes 21 tisíc korun.

Ženě jsme v těchto dnech sdělili obvinění z trestného činu zpronevěry, za což jí hrozí až dva roky vězení. Obviněná žena v současné době už všechny zpronevěřené peníze vrátila zpět,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x