Přestavba Mariánského náměstí ve Štípě si vyžádá změnu v MHD

ZLÍN - Kvůki uzavěrce části Lešenské ulice ve Zlíně-Štípě v souvislosti s přestavbou Mariánského náměstí bude Dopravní společnost Zlín – Otrokovice nucena změnit trasu autobusové linky 36. Za dopravní podnik řekl Vojtěch Cekota.

Autobusy budou od 23. července vynechávat zastávku Štípa-škola a budou jezdit do Velíkové kratší cestou po Zámecké ulici.

Uzavírka v Lešenské ulici ve Zlíně-Štípě je plánována na období od 23. července do 30. října. Pro autobusy MHD linky 36, které po Lešenské ulici jezdí, bude v tomto čase platit náhradní trasa ulicí Zámeckou. Z toho důvodu budou autobusy linky 36 během prázdnin vynechávat zastávku Štípa-škola. Po dobu využívání této náhradní trasy bude pro linku vypracován zvláštní jízdní řád. Na zastávce Štípa-škola budou nadále zastavovat autobusy linek 34 a 35, které jezdí po ulicích Kostelecká a Nová cesta.

Jeden zvláštní spoj bude vypravován v neděli, aby zajistil dopravu cestujících z Kostelce a z Velíkové na bohoslužbu do štípského kostela. Autobus pojede po trase linky 36 ze Spotovní haly s odjezdem v 9.55 hodin přes Kostelec a zastávku Lešná Zoo na zastávku Štípa-požární zbrojnice, kde dorazí v 10.17 hodin. Zde vyčká na přestup cestujících přijíždějících linkou 36 z Velíkové a poté pokračuje na zastávku Štípa-škola. Spoj bude označen 36J Štípa-škola a bude jezdit pouze v neděli,“ doplnil Cekota.

Od začátku školního roku dojde ke změně – autobusy linky 36 budou v pracovních dnech zajíždět od zastávky Štípa-požární zbrojnice na zastávku Štípa-škola. Na rozestavěném Mariánském náměstí se autobus otočí, vrátí se zpátky a bude od zastávky Štípa požární zbrojnice pokračovat po své běžné trase do Velíkové. Stejně pojede se zajížďkou a otočením na zastávce Štípa-škola i v opačném směru jízdy z Velíkové do Zlína. Protože touto zajížďkou dojde k několikaminutovému prodloužení jízdní doby, budou pro linku 36 od září zpracovány a vyvěšeny mírně upravené jízdní řády.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x