U Dětského domova ve Smolině na Valašskokloboucku vznikne autobusová zastávka

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Před areálem Dětského domova, Základní a Praktické školy Valašské Klobouky bude postavena nová autobusová zastávka, cestování dětí tak bude bezpečnější. V úterý uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Přestože se ve směru od Valašských Klobouk nachází původní nevyužívaná zastávka, autobus zde stavět nesměl. Podmínkou dopravce pro zavedení nové stanice bylo totiž umožnění zastavování spoje v obou směrech. Od září tedy přibude i stanoviště pro opačnou trasu, které se promítne také do jízdních řádů autobusové hromadné dopravy.

Nová zastávka ve směru ze Smoliny na Valašské Klobouky vznikne před nedávno upraveným vjezdem do areálu dětského domova. Zde se nachází dostatečně široká nástupní plocha, která zajistí komfort a bezpečný přístup pro děti i dospělé cestující,“ řekl vedoucí investičního odboru valašskokloboucké radnice Radek Bařinka. Spolu se zastávkou u domova bude zprovozněna i protější nevyužívaná zastávka, takže budou spoje umožňovat nástup i výstup pasažérů v obou směrech. Obě stanoviště budou přitom bezbariérová.

Přínosem tohoto řešení dopravní situace je především zvýšení bezpečnosti. Cestující už nebudou muset ke spoji docházet do centra Smoliny a vyhnou se potenciálním rizikům silniční dopravy. První autobus zde zastaví se začínajícím školním rokem, tedy v pondělí 3. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x