Nový centrální registr vozidel ve Zlíně stále řádně nefunguje

ZLÍN - Nový centrální registr vozidel ve Zlíně stále nefunguje na 100 procent. Ve středu o tom informoval mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Ve srovnání s koncem uplynulého týdne nedochází podle úředníků zlínského odboru občansko–správních agend magistrátu, kteří jej obsluhují, ani k výraznějšímu posunu k lepšímu. Nadále tak platí, že systém sice zvládne bez větších problémů většinu operací, ale některé žádosti i tak nelze vyřídit.

Problémy přetrvávají u vyhledávání některých fyzických a právnických osob v databázi, v ní také chybí technické údaje potřebné pro přeregistrování některých vozidel z jednoho majitele na druhého. „Musíme tyto údaje ručně vkládat,“ konstatoval Martin Šoc, vedoucí oddělení evidence motorových vozidel magistrátu. Dodal, že od spuštění nového systému ještě vůbec nezačal fungovat registr historických a sportovních vozidel.

Nový centrální registr vozidel spustilo ministerstvo dopravy v pondělí 9. července. Z dosavadních zkušeností vyplývá, že doba pro odbavení je a bude delší než u systému předchozího, a to i v případě bezproblémově vyřizovaných záležitostí.

Přetrvávající potíže nového centrálního registru vozidel nejdou na vrub města. „Uznaly to i zástupkyně ministerstva dopravy a dodavatelské firmy při své pondělní návštěvě zlínského pracoviště evidence motorových vozidel,“ dodal Antonín Šrajer, vedoucí odboru občansko-správních agend.

Pokračující potíže se zaváděním nového registru vozidel by podle Dvořáka žadatele neměly odradit od návštěvy magistrátu. Vzhledem k současné situaci vyřizují totiž úředníci požadavky lidí i mimo oficiální úřední dobu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x