Ve Valašském Meziříčí začal fungovat nový cyklochodník

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Nový bezbariérový cyklochodník začal lidem sloužit ve valašskomeziříčské ulici Šafaříkova. Uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Celkové náklady na stavbu činily 3,3 milionu korun, z čehož 1,116 milionu korun pokryl příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Délka cyklochodníku je 230 metrů a šířka dva metry.

Otevřením tohoto úseku vznikl bezbariérový společný pás pro cyklisty a chodce podél ulice Šafaříkova v úseku od ulice Karafiátova po Beskydskou vyhlídku. „Díky cyklochodníku se zlepší přístup do nově vznikajícího sídliště Beskydská vyhlídka a zároveň se touto komunikací přiblížíme místní části Hrachovec. Stavba také přispěje ke zvýšení bezpečnosti jednotlivých účastníků silničního provozu,“ řekl starosta Jiří Částečka (ODS).

Příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury získalo město už v listopadu loňského roku. „Z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek jsme ale stavební práce nezahájili a příspěvek byl převeden do letošního roku. Stavět jsme začali v průběhu března,“ upřesnil referent odboru komunálních služeb Aleš Cáb.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x