Valašskomeziříčská radnice vyhlásila veřejnou sbírku na pomoc invalidní učitelce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé odsouhlasili vyhlášení veřejné sbírky na pomoc Haně Volfové, která se prakticky ze dne na den stala invalidní. Řekla to mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Výtěžek ze sbírky má posloužit k nákupu elektrického vozíku, speciálně upraveného auta, rotopedu a dalších nezbytných rehabilitačních pomůcek. „Paní Hana Volfová navíc bydlí v druhém patře panelového domu na sídlišti, a tak je potřeba zajistit kompletní přestavbu bytu na byt bezbariérový,“ poznamenala Votrubová.

Hana Volfová je téměř rok tělesně postižená. Jeden osudný pohyb způsobil, že se učitelka ze základní školy ocitla na vozíčku. Po vážné zdravotní komplikaci ji téměř ze dne na den ochrnuly nohy.

Valašskomeziříčská radnice se chce připojit k těm, kteří Haně Volfové pomáhají. Nepůjde jen o finanční zabezpečení, ale také o zajištění vyhrazeného parkovacího místa u jejího domu nebo zbudování lepší přístupové cesty na parkoviště,“ doplnil starosta města Jiří Částečka (ODS).

Sbírka bude konaná formou umožňující zasílání finančních prostředků na zvlášť pro tento účel zřízený bankovní účet číslo 107-2754010247/0100 u Komerční banky. „Veřejná finanční sbírka se koná na území města Valašské Meziříčí od 20. července do konce letošního roku. Vybrané finanční prostředky bude do předání spravovat finanční odbor radnice,“ odala Votrubová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x