Na Slovácku ubylo podnapilých řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pokles dopravních přestupků evidují za poslední týden policisté na Uherskohradišťsku. Řekl to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Potěšilo nás, že jsme zadrželi pouze tři řidiče v podnapilém stavu. Je to dvakrát méně než o týden dříve. Na druhou stranu všichni tři jsou podezřelí ze spáchání trestného činu, protože řídili i přesto, že měli v sobě přes jedno promile alkoholu,“ konstatoval Mergental.

Nejvíce nadýchal třiačtyřicetiletý muž, který havaroval s osobním autem Hyundai poté, co mezi Hlukem a Vlčnovem nezvládl průjezd mírnou levotočivou zatáčkou. S autem vyjel do příkopu, kde se zastavil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Měl v sobě 2,12 promile alkoholu. Policisté zastavili také jedenatřicetiletého muže řídícího centrem Hradiště osobní citroen. Nadýchal 1,4 promile. Třetím silně opilým řidičem byl třiatřicetiletý muž, kterého zastavili dopravní policisté u Buchlovic, když jel místo devadesátkou, rychlostí 110 kilometrů v hodině. Přístroj v jeho dechu naměřil 1,3 promile.

Ke trojici opilých řidičů se přidali ještě dva opilí cyklisti. Jeden havaroval v Krhově u autobusové zastávky a měl v dechu 3,2 promile alkoholu. Druhý opilý cyklista havaroval na cyklostezce mezi Zlechovem a Starým Městem. Nadýchal 2,7 promile alkoholu.

Výrazně ubylo řidičů, kteří nedodržují stanovenou rychlost. V uplynulém týdnu přistihli policisté na Slovácku 28 těchto hříšníků, o týden dříve jich bylo 85. „Jediným přestupkem, kde jsme oproti předchozímu týdnu zaznamenali nárůst, byla jízda bez bezpečnostních pásů. Za posledních sedm dní jsme zastavili 15 nepřipoutaných lidí, o týden dříve jich bylo devět. U všech ostatních přestupků ale evidujeme buď stejný stav nebo nižší,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x