Informační středisko ve Zlíně je turistům k dispozici šest dní v týdnu

ZLÍN - Městské informační a turistické středisko ve Zlíně rozšířilo během letní sezony svou provozní dobu a je turistům k dispozici šest dní v týdnu. Uvedl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Zájemcům středisko nabízí informace o ubytování, stravování a o kulturních a dalších akcích v regionu. V případě potřeby jsou zde k dispozici také různé formuláře a brožury, pro turisty pak propagační a upomínkové předměty. Lidé mohou využít také služeb internetu či kopírování. V provozu je po celý týden kromě neděle.

K tomu nejhodnotnějšímu v celém spektru upomínkových a propagačních předmětů s motivem Zlína a okolí patří knihy o zlínské minulosti, o zdejším sportu, a také publikace pojednávající o urbanismu města a jeho architektuře. Nejžádanějšími knižními tituly jsou Zlín – město architektury, Zlín ve fotografii 1890 – 1950, Vladimír Karfík: Zlín 1930 – 1946, Sláva zlínskému sportu a díla Zdeňka Pokludy o historii města,“ poznamenal Dvořák.

Zájem je i o informační materiály pro turisty. „Jedná se hlavně o bružury Poutní stezky, Turistický průvodce Východní Moravou, kde je 25 tipů na výlet a mapka a Turistické atraktivity. Pro cykloturisty je k dispozici přehled nejkrásnějších tras s mapou zážitků, doplněný o tipy na výlety a o informace týkající se náročnosti té které trasy. Naprostou většinu turistických materiálů poskytuje středisko zcela zdarma,“ doplnil Dvořák.

Od pondělka do čtvrtka je infocentrum otevřeno od 7.30 do 18 hodin, v pátek končí provoz o hodinu dříve a v sobotu je v provozu od devíti do 12 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x