Obětí tragické nehody V Napajedlích na Zlínsku byl třicetiletý muž ze Vsetína

NAPAJEDLA - Tragická dopravní nehoda v Napajedlích na Zlínsku si v neděli večer vyžádala smrt třicetiletého muže ze Vsetína. V pondělí oznámila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Kamion s návěsem smetl v průmyslové zóně chodce, který přecházel čtyřproudou silnici. „Na místě zůstala stát jen mužova naprosto šokovaná přítelkyně,“ konstatovala Macalíková.

Mladý pár šel ve směru od Otrokovic na Napajedla. Mladík se rozhodl přes čtyřproudovou komunikaci přejít. Toho si ale nevšiml řidič kamionu, který právě projížděl průmyslovou zónou. „Šedesátiletý řidič dával pozor, aby nesrazil ženu, která šla po pravé straně, nepostřehl však muže, který už byl uprostřed vozovky. Návěs kamionu ho smetl. Chodec zůstal ležet mrtvý. Řidiče podezříváme z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Částečná vina je však i na mladém páru. Šli po nesprávné straně vozovky a muž navíc nepozorně přecházel v místech, do kterých by vstupovat neměl. Míru zavinění tedy i nadále vyšetřujeme,“ upřesnila Macalíková.

Po dobu dokumentace nehody a odstraňování následků byla hlavní trasa z Napajedel na Otrokovice oboustranně uzavřena, policisté dopravu odkláněli.

V tomto roce jde o třetí smrtelnou nehodu na Zlínsku. Jednalo se o dva chodce a jednoho řidiče. Celkem v kraji při nehodách zemřelo 21 lidí, nejvíce, a to devět, v okrese Uherské Hradiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x