V uherskohradišťské nemocnici začne výstavba Centrálního objektu poklepáním základního kamene

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V uherskohradišťské nemocnici zahájí v úterý odpoledne výstavbu budovy Centrálního objektu poklepáním základního kamene. Řekl mluvčí nemocnice Ludvík Valouch.

Stavba by měla být dokončena ve druhé polovině roku 2014. Je situována v místech, kde původně stála budova bývalého porodnicko-gynekologického oddělení (budova z roku 1925, nejprve sloužila pro potřeby interního oddělení), a která byla v loňském roce odstraněna. V nové budově budou centralizovány zejména chirurgické obory a obory zaměřené na diagnostiku. Ve vyšších podlažích objektu se budou nacházet multioborové jednotky intenzivní péče (interní a chirurgická), anesteziologicko-resuscitační lůžka, centrální operační sály s centrální sterilizací, chirurgické lůžkové jednotky a technické zázemí. Veřejně přístupné prostory doplní například lékárna.

Financování projektu je rozděleno mezi Uherskohradišťskou nemocnici, která financuje výstavbu centrálního objektu, propojovacího krčku mezi centrálním objektem a stávajícím plicním pavilonem a s tím související stavební úpravy v tomto pavilonu. Výstavby inženýrských sítí, komunikací, sadových úprav a podobně zajistí Zlínský kraj. Celkové předpokládané náklady na realizaci včetně vybavení činí 650 milionů korun,“ doplnil Valouch.

Cílem výstavby nového objektu je především zkvalitnění péče i snaha o ekonomičtější provoz nemocnice. „Především dojde k optimalizaci času na diagnostiku a vyšetření a ke zjednodušení přesunu pacientů a lékařů. Zredukují se také investiční náklady do současných budov a ke zvýšení úspor, především v souvislosti s nově vybudovanými inženýrskými sítěmi,“ poznamenal Valouch.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x