Valašskomeziříčská radnice dá na opravy škol téměř tři miliony korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Stavební práce za 2,9 milionu korun se během prázdnin uskuteční na několika mateřských a základních školách ve Valašském Meziříčí. Řekla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Na Základní škole Šafaříkova se například přes léto uskuteční oprava střešního pláště. Oprava bude spočívat v demontáži hromosvodu a oplechování atiky včetně plechové krytiny. „Rovněž necháme odstranit kompletní dřevěnou konstrukci dvouplášťové střechy a provést demontáž odvětrávacích hlavic kanalizačního potrubí,“ doplnil místostarosta Miroslav Krchňák (ČSSD). Základní škola se dočká nové jednoplášťové nevětrané střechy.

Mateřská škola Bynina se zase chystá na výměnu oken a na provedení nové světelné i zásuvkové elektroinstalace. Mateřská škola Kraiczova plánuje vybudovat novou plynovou kotelnu včetně nové elektroinstalace. Mateřská škola Štěpánov získá pro změnu nové vstupní dveře.

V Mateřské škole v Hrachovci radnice plánuje výměnu oken a vstupních dveří. Mateřinka se dočká i opravy soklu terasy. „Hrozí nebezpečí odpadnutí omítky, a tím může dojít ke zranění dětí,“ upozornil stavební technik odboru školství, kultury a sportu Vítězslav Zachrdla. Oprava soklu bude spočívat ve vyrovnání podkladu, potažení rabicovým pletivem a provedení hrubé zatřené omítky. Nakonec firma natáhne tenkovrstvý tmel se skelnou tkaninou včetně venkovního nátěru.

Na opravy máme letos 3,55 milionu korun, ale potřebovali bychom daleko víc, hlavně na okna a fasády. Školství je pro nás jednou z hlavních priorit, je tady dlouhodobě hodně zanedbané, ale snažíme se v letošním roce opravovat i menšími částkami,“ doplnil Krchňák s tím, že odbor školství, kultury a sportu vypracoval Plán revitalizace škol s investiční potřebou školních areálů. Odhad celkových nákladů včetně DPH pro základní a mateřské školy činí téměř 191 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x