Valašskomeziříčská radnice získala příspěvek na bezbariérový chodník

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Město Valašské Meziříčí získalo od Státního fondu dopravní infrastruktury příspěvek na bezbariérový chodník v ulici Vsetínská - Podlesí. Ve středu sdělila mluvčí radnice Renata Votrubová.

Celkové náklady na stavbu budou činit 2,6 milionu korun. „Výbor státního fondu nám schválil příspěvek ve výši dva miliony korun. Díky vřejné zakázce se nám ale podařilo cenu snížit, a tím snížíme i skutečné čerpání příspěvku,“ upřesnil referent odboru komunálních služeb Aleš Cáb.

Stavba bude zahrnovat rekonstrukci chodníku podél silnice I/57 směr Vsetín a silnice III/05722 směr Velká Lhota, který se nachází v zastavěné části města Valašské Meziříčí a místní části Podlesí. Rekonstruovaný chodník je směrově na levé straně ve směru na Vsetín. Dělí se na dva úseky. První úsek začíná u křižovatky ulice Vsetínská (silnice I/57) a ulice U Nemocnice a končí u křižovatky ulice Vsetínská a ulice Výletní. Jedná se o 336,66 metrů. Druhý úsek začíná u rybníka v místní části Podlesí a končí v místní části Podlesí u křižovatky ulice Drážky a ulice K Rybníku. Délka druhého úseku je 435,09 metrů.

Práce by měly začít na přelomu měsíce července a srpna a potrvají do konce měsíce listopadu. Povrch bezbariérového chodníku bude tvořit zámková dlažba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x