Muž hlídající ve Vlčnově vinohrad kolem něj rozmístil pytlácká oka, hrozí mu pokuta

VLČNOV - Pokuta až do výše osm tisíc korun hrozí muži středního věku, který chodí pečovat o jeden z vinohradů ve Vlčnově. Místo běžného oplocení totiž kolem vinohradu nainstaloval několik pytláckých ok, ve středu uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na vše přišli policisté díky muži, který za svou zahradou objevil srnu ležící ve zuboženém stavu. I když jí přivolaní myslivci sundali pytlácké oko z krku, zůstala ležet v křeči. Myslivci proto museli zvíře na místě utratit.

Myslivci si poté všimli, že okolo vinohradu, asi 200 metrů od nálezu srny, je stejných pytláckých ok nataženo několik. Případem se tak začali zabývat i policisté,“ podotkl Mergental.

Kolem vinohradu bylo nastraženo celkem 16 pytláckých ok mezi sloupky v průchodech mezi řádky. Oka byla vyrobena z kovového lanka a elektrikářské svorky. Stejné oko měla na krku i srnka.

Podezřelým pachatelem je muž středního věku, který o vinohrad chodí pečovat. Nainstalování pytláckých ok namísto standardního oplocení je považováno za neoprávněné lovení zvěře,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x