Benefiční sbírka plyšáků vynesla v Uherském Hradišti přes 30 tisíc korun

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem 33 333 korun se podařilo vybrat díky benefiční sbírce nazvané I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv, která se konala v Uherském Hradišti v rámci akce Slovácké léto 2012. Ve čtvrtek oznámila Zuzana Hoffmannová, ředitelka Diakonie ČCE – střediska Cesta.

Výtěžek ze sbírky si rovným dílem rozdělil Domov pro osoby se zdravotním postižením Medlovice a Diakonie ČCE – středisko Cesta Uherské Hradiště.

Plyšáky do prodeje věnovali lidé, kteří je po celý měsíc nosili na sběrná místa po celém Slovácku. Své plyšáky do veřejné dražby věnovaly i známé osobnosti regionu, například herci Slováckého divadla či členové cimbálové muziky Harafica. Součástí sbírky byl také prodej tomboly a takzvaná benefiční trampolína.

Finance použijeme na rekreační pobyt v Osvětimanech pro osm našich nezletilých imobilních klientů,“ podotkla ředitelka Domova pro osoby se zdravotním postižením Medlovice Eva Copláková.

O využití získaných peněz mají jasno i v Uherském Hradišti. „U nás jsou největším problémem finance na provoz stacionáře a poradny rané péče, proto je využijeme na něj,“ poznamenala ředitelka Diakonie ČCE – střediska Cesta Zuzana Hoffmannová.

Spolupráce na benefiční akci I malý plyšák může vykouzlit velký úsměv ale nekončí. „Plyšáky, kteří se nevydražili v rámci Slováckého léta, budeme dražit na akcích diakonie. Tím získáme další potřebné finance a budeme o benefici udržovat povědomí po celý rok, než začne další ročník Slováckého léta,“ dodala Hoffmannová.

Další využití hledají organizátoři oblíbené sportovně-kulturní akce i pro benefiční trampolínu. „Rádi bychom, aby spojovala příjemné s užitečným i nadále, nejen pár dnů během léta. Pokud by měl někdo z veřejnosti nápad, jak toho dosáhnout, sem s ním,“ vyzval veřejnost autor projektu Slovácké léto Marek Pochylý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x