Ve Vsetíně se uskuteční farmářský trh

VSETÍN - V pořadí sedmý farmářský trh připravil na sobotu vsetínský dům kultury společně s místní radnicí. Řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Trh potrvá od sedmi do 12 hodin a nabídne čerstvou sezonní zeleninu a ovoce, sýry, tvaroh, mléčné výrobky, drůbeží maso a uzeniny, valašské frgály, pečivo, med, medovinu či ryby, to vše od farmářů z Valašska či Slovenska.

Zájem o kvalitní potraviny nabízené na pultech farmářských trhů ve Vsetíně, které se konají každou druhou sobotu na Dolním náměstí, neustále stoupá. Přísně dbáme na původ prodávaného zboží. Hlásíme se tak k principům kodexu vydaného Ministerstvem zemědělství ČR,“ podotkla Čadová.

Na základě kodexu vydaného Ministerstvem zemědělství ČR jsou stánky prodejců, kteří garantují původ prodávaného zboží z vlastních zdrojů a jsou schopni tento původ prokázat, označeny logem „garance původu„. Kodex farmářských trhů má přispět k lepší orientaci spotřebitelů, kde základním kritériem je jistota o původu, kvalitě a hygienické nezávadnosti nabízených produktů.

Každý, kdo se domnívá, že dochází k prodeji v rozporu s kodexem, má právo nás na toto upozornit,“ dodala Jarmila Červenková z Domu kultury Vsetín a dodala, že kodex i tržní řád jsou viditelně vyvěšeny při každém trhu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x