Muž z Ostravy přepadl banku v Rožnově, policie ho dopadla

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jen několik minut se muž z Ostravy (51) radoval z peněz, které uloupil v bance v Rožnově pod Radhoštěm. Jak informoval v pondělí Vladislav Malcharczik, policie pachatele dopadla a obvinila z loupeže.

Muž předal ženě za přepážkou pokladní lístek s výhružným textem. Žádal vydání hotovosti pod pohrůžkou použití bomby. Svůj úmysl podpořil položením předmětu na přepážku, který se podobal nástražnému výbušnému systému. Od přepážky si odnesl necelých devět tisíc korun a z banky odešel.

Policisté si nedaleko centra Rožnova pod Radhoštěm všimli muže, který odpovídal popisu. Jakmile zastavili, muž se dal na útěk. Po několika desítkách metrů jej policisté dostihli a zadrželi. Muž měl u sebe igelitovou tašku a finanční obnos z banky,“ poznamenal Malcharczik.

Nedaleko místa zadržení našli policisté i vozidlo s částečně přelepenými značkami černou páskou, které zadržený poslední dobou používal.

Igelitovou tašku si převzali pyrotechnici. Obsahovala nástražný výbušný systém, který odborník demontoval na jednotlivé součástky. „Podle pyrotechnika se jednalo o realistickou napodobeninu nástražného výbušného systému. Pyrotechnici prohledali také lupičovo auto, v něm už ale nic nenašli,“ konstatoval Malcharczik.

Policisté muže obvinili z trestného činu loupeže, za což mu hrozí až desetileté vězení. „Protože má pachatel za sebou bohatší trestní minulost, skončil ve vazbě,“ dodal Malcharczik.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x