Tři muži zadrželi v Uherském Hradišti zloděje, kteří se pokusili ukrást ze školky polystyren

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Díky třem mužům se policistům podařilo zadržet zloděje, kteří se v uherskohradišťské Štěpnici pokusili z pozemku mateřské školky ukrást polystyren. V pondělí to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Tři kamarádi seděli večer na zahrádce baru, když si před jedenáctou hodinou všimli podezřelého pohybu u mateřské školy, která se opravuje. Vstali od stolu a šli se podívat, co se děje. Když přišli blíž, uviděli odjíždět jedno osobní auto nacpané polystyrenem. Druhé auto akorát chtělo odjet, ale trojice mužů jim zatarasila cestu a muži ihned zavolali na linku 158.

V autě byli dva mladíci, které všímaví muži nenechali utéct, a tak si je policejní hlídka mohla v klidu převzít. Mladíci pak zavolali dalším dvěma, kteří už s ukradeným nákladem odjeli. I oni se vrátili ke školce. Všechen polystyren vrátili na stavbu a pak putovali na policejní oddělení.

Osmnáctiletý muž z obce poblíž Uherského Hradiště policistům přiznal, že si polystyrenové desky vyhlédl a chtěl je použít na zateplení hudební zkušebny. Věděl, že plot je rozpletený. Materiál za 1300 korun zůstal na stavbě a policisté se všemi čtyřmi muži ve věku od 18 do 20 let začali projednávat spáchání přestupku proti majetku,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x