Opilá cyklistka havarovala v centru Holešova i se svým tříletým synem

HOLEŠOV - Až padesátitisícová pokuta hrozí devětatřicetileté cyklistce, která v opilosti havarovala v centru Holešova a spadla z kola i se svým tříletým synem. V pondělí to sdělila Barbora Balášová z kroměřížské policie.

Žena vezla v sobotu před jednou hodinou odpolední na kole svého téměř tříletého syna a zřejmě jela celou dobu po chodníku. Když chtěla přejet přes zvýšený obrubník, zachytila drátěným košíkem před řidítky o plastová dvířka elektrického rozvaděče ve zdi domu a i se synem spadla na zem.

Naštěstí byl malý chlapec řádně připoután v sedačce a na hlavě měl přilbu. Při pádu tak neutrpěl žádné zranění. Nic z toho by se však zřejmě vůbec nestalo, kdyby žena před jízdou nepožila alkohol. Přístroj u ní naměřil více než tři promile. Nezodpovědná cyklistka vyvázla s lehkým zraněním. Ve správním řízení jí hrozí až padesátitisícová pokuta,“ podotkla Balášová.

Dopravní policisté nehodu i nadále prošetřují. Žádají o pomoc také případné svědky události, aby se osobně dostavili na kroměřížský dopravní inspektorát nebo zavolali na bezplatnou linku policie 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x