Hygienici zkontrolovali ve Zlínském kraji 60 táborů, zjistili sedm nedostatků

ZLÍN - Ke konci měsíce července zkontrolovali hygienici v rámci Zlínského kraje celkem 60 dětských táborů a šest stravovacích služeb. Podle informací uvedených na stránkách krajské hygieny odhalili odborníci celkem sedm nedostatků, a to na čtyřech táborech.

Hygienici rozdali tři sankce v celkové výši 900 korun.

V jednom případě zjistili hygienici nedostatky ve zdravotní dokumentaci a zdravotním zabezpečení, kdy provozovatel tábora nepředložil zdravotní způsobilost fyzických osob. Na jednom táboře zase používali vodu k pití z neověřeného zdroje. V ubytování objevili hygienici celkem tři nedostatky. Ve dvou případech neměla lůžka pro opakované užití vyměnitelný povlak či textilii a v jednom případě scházely na horních lůžcích patrových postelí nepropustné podložky pod matrací. Na jednom táboře byl nedostatek výtokových kohoutů k zajištění osobní hygieny. Problémy byly i ve stravování. Na jednom táboře objevili hygienici potraviny s prošlým datem spotřeby a nedostatky byly i v zajištění osobní a provozní hygieny v provozovně stravovacích služeb.

V období do konce července museli hygienici také řešit dvě epidemické situace. Příčinou první epidemie byla mikrobiální kontaminace vody použité pro pitné účely, příčinu druhé epidemie odborníci teprve zjišťují.

Ke konci měsíce července evidují hygienici ve Zlínském kraji celkem 126 zotavovacích akcí o 198 turnusech, na táborech se pak rekreuje 9423 dětí. Kromě běžných táborů registrují hygienici také 35 jiných podobných akcí pro děti o 56 turnusech, kam zamířilo 1171 dětí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x