Ve Zlíně řádí anonym, který ohlašuje bomby na známých zlínských diskotékách

ZLÍN - Zlínští policisté pátrají po neznámém člověku, který v posledních dvou týdnech ohlašuje uložení nástražného výbušného systému v těch nejfrekventovanějších zlínských diskotékách. V úterý sdělila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Anonym hlásí bombu už po dva pátky a dvě soboty po sobě, vždy kolem půlnoci nebo později. To je doba, kdy je na zlínských diskotékách nejvíce lidí. „Přesně v tuto dobu už někdo několikrát nahlásil uložení výbušnin na diskotéce Flip i v Musiclandu A. Policisté pátrají po pachateli nebo pachatelích, kteří se dopouštějí trestného činu šíření poplašné zprávy, za což hrozí peněžitý trest nebo až dva roky vězení,“ řekla Macalíková.

Anonymní hlášení přijali pokaždé policejní operační důstojníci na lince 158. Okamžitě na místo poslali hlídky, které obě diskotéky evakuovaly. Prostory musely opustit stovky návštěvníků. Po bezpečnostní kontrole, která uložení výbušnin vyloučila, se lidé mohli vrátit. „Nicméně v některých případech anonym zavolal znovu a k evakuaci i podrobné prohlídce za účasti psovoda jsme museli přistoupit podruhé.
Policie tyto případy nebere na lehkou váhu. Pátráme po pachateli nebo pachatelích i po případném motivu. Může se jednat o konkurenční boj, ale i nevhodnou legraci,“ dodala Macalíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x