Spor o ženu vyvrcholil v Uherském Hradišti bitkou a ranami kladivem do hlavy

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V krvavou bitku se proměnil boj o ženu mezi dvěma muži, kteří se napadli na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Jeden mlátil druhého pěstmi, ten mu zase oplácel ranami kladivem, v úterý řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Setkání mužů předcházel vzájemný telefonát. Po telefonu se oba muži pohádali, ale domluvili se, že si všechno v klidu vyříkají v pondělí v odpoledních hodinách na náměstí.

U letní zahrádky na náměstí postával v dohodnutou dobu hubený jedenatřicetiletý muž a čekal na ženu, o které by rád říkal, že je jeho. Po chvilce k němu žena přicházela, ale v doprovodu vysokého svalnatého třiatřicetiletého muže, který chtěl, aby mladá žena byla stále jeho. Svalnatý muž svému rivalovi měl říct: „Gratuluju, teď je tvoje.“ Poté ale uštědřil hubenému muži ránu pěstí. „Mladší z mužů spadl na zem. Jak se ale ukázalo, na útok byl připravený. Zřejmě z obavy, že není schopný konkurovat svalnatému muži si totiž přinesl kladivo. Když ležel na zemi a svalovec se k němu sehnul, vzal kladivo a udeřil jej do hlavy,“ konstatoval Mergental.

Bitka tím ale neskončila. Útočník mu uštědřil další ránu pěstí do obličeje. „Následovala rána kladivem a další úder pěstí a tak se to chvíli střídalo. Žena, o kterou se bili, se je snažila odtrhnout, ale napadání skončilo, až oba zakrvácení muži uznali za vhodné. To už lidé volali záchranku, policisty i strážníky. Ti vzali muži z ruky kladivo, záchranná služba oba na místě ošetřila a odvezla do nemocnice,“ podotkl Mergental.

Policisté už vyslechli svědky i oba aktéry. „Třiatřicetiletého svalovce jsme vyslechli v nemocnici, kde je hospitalizován. O dva roky mladšího muže policisté zadrželi a vyslechli na policii. Muži byli při incidentu střízliví. Policisté celou událost prověřují jako spáchání trestných činů výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví, za jehož spáchání ukládá zákon trest vězení od tří do deseti let,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x