Valašskomeziříčská radnice už odkanalizování místních části Krhová a Poličná neuskuteční

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice chtěla nechat odkanalizovat místní části Krhovou a Poličnou, nyní ale muselo vedení města plány změnit. Jak řekla mluvčí radnice Renata Votrubová, důvodem je chystané odtržení místních částí od města.

Město už na odkanalizování místních částí zpracovalo projektové dokumentace. „Na vybudování kanalizace v místní části Krhová byl vypracován projekt s předběžným realizačním rozpočtem téměř 44 milionů korun a získali jsme i stavební povolení. Tato investice byla na prvním místě ve snaze města získat peníze z letos vypisovaných dotačních programů,“ sdělil starosta města Jiří Částečka (ODS).

Vzhledem k situaci s oddělením místních částí Poličná a Krhová ale nemůže město Valašské Meziříčí o dotaci na rozvoj kanalizací v těchto dvou budoucích samostatných obcích žádat a plány vedení radnice na úplné odkanalizování Krhové a Poličné tím končí.

Krhová a Poličná si budou muset své investice již řešit ze svého budoucího rozpočtu, což se netýká pouze odkanalizování Krhové, ale také například plánovaného odkanalizování lokality Kotlina v Poličné, nebo na letošní rok připravovaného odvodnění hřbitova v Krhové,“ doplnil starosta.

Po vyřazení projektů v Poličné a Krhové je tak nejdále příprava stavby rozšíření kanalizační sítě v místní části Juřinka, u které je vydáno územní rozhodnutí. „Jsou podepsány smlouvy budoucí s vlastníky dotčených pozemků a na stavbu proto může být zpracována dokumentace pro stavební povolení,“ upřesnil vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna. Město Valašské Meziříčí dále jedná o převedení investorství stavby na společnost Vodovody a kanalizace Vsetín, která má jako žadatel větší šance získat finance z některých dotačních programů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x