Ve Vsetíně se mění organizace parkování

VSETÍN - Organizace parkování v centru Vsetína dozná změn. Informovala mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Od počátku července byla nově zpoplatněna tři městská parkoviště. „Toto opatření je prvním z kroků, které přináší změna organizace parkování v centru města. Další kroky v oblasti parkování budou následovat postupně podle finančních možností městské pokladny, a to nejen ve středu města,“ podotkla Čadová.

Pravděpodobně už v průběhu září se tak například uskuteční diskuze s občany Kolonky na téma možnosti změny parkovacího systému zavedením rezidentního parkování.

Cílem všech opatření je především zajistit možnost parkování pro občany i návštěvníky města, lidí, kteří si přijíždějí vyřídit své záležitosti na úřady a podobně, a snížit tak i intenzitu pohybu vozidel v centru. Řidiči totiž mnohdy dlouhé minuty objíždějí parkoviště a hledají volné místo k odstavení vozu,“ uvedl II. místostarosta Petr Kořenek (ČSSD) a zdůraznil, že všechny finanční prostředky získané z poplatků za parkování město zpětně použije na řešení problematiky nedostatku parkovacích míst.

Dlouhodobou snahou radnice je tak například odkoupení pozemků od Českých drah, po nichž vedla železniční vlečka do Jasenic. Právě na nich by mohlo vzniknout další parkoviště.

Taktéž v letošním roce upravíme i parkovací plochu patřící městu u polikliniky a plánujeme opravit i přístupovou komunikaci k ní,“ doplnil místostarosta.

Radnice rovněž hledá možnost řešení problematiky parkování na Sychrově. „Ještě do konce roku bychom chtěli představit tamním obyvatelům plán, jak by bylo možné tento závažný problém řešit. Vše je závislé na tom, zda řešení, na kterém se pracuje, je technicky a ekonomicky realizovatelné, což by měla potvrdit či vyvrátit studie,“ dodal Kořenek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x