Ve Zlíně začaly opravy chodníků, radnici přijdou na 17 milionů

ZLÍN - Ve Zlíně začaly opravy chodníků naplánované na letošní rok. Mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák uvedl, že radnice hodlá do zlepšení jejich technického stavu investovat v letošním roce až 17 milionů korun.

V těchto dnech se opravují cesty pro pěší na frekventované ulici Okružní na Jižních Svazích, obyvatelé největšího zlínského sídliště je budou moci začít využívat k 14. září. Celkem jde o investici za 930 tisíc korun.

Přípravy dalších oprav chodníků finišují. „V první polovině srpna zahájíme třetí etapu oprav chodníku v ulici Štefánikova, následovat budou opravy tří spojovacích chodníků na Lesní čtvrti, rekonstrukce ulice Filmová a zpevněných ploch ulice Jetelová ve Štípě,“ sdělil Jaroslav Kubáč z odboru realizace investičních akcí magistrátu.

Opravy chodníků jsou jednou z priorit současného vedení radnice, letos hodlá do zlepšení jejich technických stavů investovat částku až 17 milionů korun. Práce budou postupovat v souladu s unikátní metodikou loni zahájeného projektu Chodníky 300. Ta umožňuje zlevnit rekonstrukce komunikací pro pěší v průměru o 40 procent ve srovnání s minulými roky. Metr čtvereční chodníku nyní město opravuje průměrně za 1 401 korun včetně DPH, dříve to bylo za přibližně 2 300 korun včetně DPH.

Loni se takto opravily chodníky v ulicích Hornomlýnská, Broučkova, Mokrá, Fr. Bartoše, Tečovská, Husova, Štefánikova, Okružní a Hony III.

Seznam lokalit, kde se budou chodníky letos opravovat, je již hotový. Pokud se městu podaří dosáhnout při samotné realizaci úspor, doplní do seznamu další akce.

Díky projektu Chodníky 300 mají obyvatelé města možnost zjistit, v jakém technickém stavu jsou komunikace, po kterých chodí a kdy dojde – v případech, kdy jsou poškozené – k jejich rekonstrukci. „Tyto informace najdou na našem webu www.zlin.eu, kde je na levé stráně úvodní stránky umístěn banner Chodníky 300. Rozlišení skutečného technického stavu je provedeno barevně,“ dodal zastupitel města Jiří Viktorín, který je garantem projektu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x