Stěhování zlínské knihovny omezí její provoz

ZLÍN - Nutné opravy a příprava na stěhování omezí na dva týdny provoz Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Za knihovnu uvedla Pavla Gajdošíková.

V době od 6. do 17. srpna budou uzavřeny všechny provozy Ústřední knihovny kromě čítárny. Důvodem je především příprava knižního fondu na provoz nové knihovny ve 14|15 Baťově institutu a nezbytná údržba počítačové sítě a budovy.

Po celý týden zůstane otevřena čítárna a studovna v přízemí Ústřední knihovny, čtenáři mohou také využít služeb některé z obvodních knihoven na území města Zlína – Jižních Svazích, Dílech nebo Malenovicích. Zde platí prázdninová provozní doba.

Čtenáři se nemusejí bát, že jim kvůli nevrácení knih v tomto termínu naskočí upomínky, výpůjční lhůty budou automaticky prodlouženy o dobu uzavření.

Každoročně se snažíme, aby uzavření knihovny přes prázdniny bylo minimální a doba uzavření provozů byla efektivně využita pro zlepšení služeb návštěvníkům,“ řekla Zdeňka Friedlová, ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše.

Jednou z činností, které se budou pracovníci knihovny věnovat v době uzavření knihovny, bude čipování dokumentů. Knihy a další dokumenty jsou opatřovány čipy, které v budoucnu umožní například samoobslužné půjčování a lepší ochranu knihovního fondu. Celkem bude opařeno čipy téměř 400 tisíc knih. Uzavření knihovny umožní očipovat knihy, které jsou ve volných výběrech v půjčovnách, což není možné za běžného provozu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x