Na dvou opravených dětských hřištích ve Zlíně je Králičí stezka i 3D prvky

ZLÍN - Zlínská radnice nechala opravit další dvě dětská hřiště. Jak řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák, jedno vzniklo zásadní rekonstrukcí nevyhovujícího hřiště pod ulicí Polní na Jižních Svazích, druhé je součástí mateřské školy v Malenovicích a pyšní se i novými 3D prvky.

Hřiště pod ulicí Polní zrekonstruoval odbor městské zeleně magistrátu, náklady dosáhly výše 1,1 milionu korun. Určeno je pro děti od tří do 12 let. „Děti zde naleznou širokou nabídku herních prvků, které na jiném hřišti ve Zlíně nebo v jeho místních částech nejsou. Například houpací kolotoč, pružinové houpadlo, herní sestava nazvaná Králičí stezka, závěsná houpačka s bezpečnostním sedákem pro nejmenší nebo otáčející se šálek,“ vyjmenovala Kristýna Králová z odboru městské zeleně.

Celý prostor je oplocen, dopadovou plochu tvoří barevné pruhy z pryže, pískoviště jsou vybavena natahovacími sítěmi proti znečištění písku. „Hřiště tak splňuje všechny náročné technické a bezpečnostní kritéria vyplývající z evropských norem,“ doplnila Králová.

Zbrusu nové a moderní hřiště vyrostlo také na zahradě Mateřské školy Malenovice v ulici Milíčova. Polovinu z potřebné částky 400 tisíc korun zajistila od sponzorů ředitelka zařízení Dana Bařinová, druhou poskytl realizátor stavby, soukromá společnost ze Zlína. „Měli jsme velký zájem hřiště postavit, zařadili jsme ho totiž do našeho pilotního projektu vývoje 3D prvků,“ sdělil za investora Jiří Viktorín, který je zároveň zastupitelem města.

Na dětském hřišti se nachází celá řada atrakcí, například skluzavky, pískoviště nebo lezecké prvky. „Životnost hřiště je 15 až 20 let, pryžové výrobky z programu 3D a také i dopadové plochy jsou plně recyklovatelné. Zásadním přínosem našeho programu 3D je jeho vysoká bezpečnost, estetická variabilita a originálnost. Podstatným faktorem pro budoucího uživatele je skutečnost, že náklady na údržbu tohoto hřiště jsou téměř nulové,“ konstatoval Viktorín.

V jakém technickém stavu jsou veřejně přístupná hřiště a sportoviště, o která se stará město, se nyní mohou zájemci dozvědět na oficiálních stránkách města Zlína www.zlin.eu, kde je na hlavní straně odkaz Dštská hřiště. Mimo jiné jsou zde i aktuální informace o dalším plánovaném budování nových zařízení či naopak o chystaném rušení hřišť, které již nevyhovují z technických či hygienických důvodů současným normám.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x