Bojkovičtí policisté zadrželi řidiče ujíždějícího ze Slovenska v autě s prostřelenou gumou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Bojkovickým policistům se podařilo zadržet prchajícího slovenského řidiče (29), který ujížděl ze Slovenska před policisty. Jak řekl v pátek policejní mluvčí Aleš Mergental, slovenští policisté museli po vozidle střílet a řidič se jim snažil ujet i s prostřelenou gumou na autě.

Pro policisty nebyl ujíždějící muž žádným nováčkem. Loni v červnu totiž opakovaně ujížděl z Česka na Slovensko, když si pokaždé natankoval do kanystrů v kufru stříbrné Škody Octavia benzin a od čerpacích stanic mizel bez zaplacení. Tehdy ho dopadli rakouští policisté, kteří ho pronásledovali až na Slovensko.

Tentokrát jel muž v osobním autě značky VW. „Hlídky slovenských policistů chtěly řidiče zastavit při běžné kontrole, šofér jim ale začal ujíždět. Místo toho, aby zastavil u další hlídky, narazil svým autem do služebního vozu a jel dál. To už policisté použili varovné výstřely. Když ani po těchto výstřelech nebezpečný pachatel nezastavil, začali střílet na kolo. To se policistům podařilo ještě před česko – slovenskou hranicí. S prostřelenou pneumatikou dokázal muž ještě přejet přes hranici a zastavil asi po 150 metrech na českém území,“ konstatoval Mergental. Slovenští policisté jej pak v rámci přeshraničního pronásledování zajistili.

Bojkovičtí policisté muže ztotožnili a zjistili, že v současné době není na území České republiky podezřelý ze spáchání žádného trestného činu nebo přestupku. Poté jej propustili a muž dobrovolně následoval slovenské policisty na území Slovenska. „Ujížděl prý proto, že má na Slovensku vysloven zákaz řízení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x